Ravnatelj Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Igor Vrga, dr. med. univ. spec. med., s pročelnikom Službe za kirurgiju Antun Šarić, dr. med., sudjelovao je na CRO-MRMI tečaju od 4. do 6. listopada 2024. u Slavonskom Brodu. Tečaj, namijenjen edukaciji medicinskog osoblja i službi zaduženih za krizne situacije, okupio je stručnjake iz područja kirurgije, anesteziologije i hitne medicine. CRO-MRMI tečaj pružio je ključne vještine za učinkovito zbrinjavanje velikih nesreća. Edukacija povećava spremnost za hitne situacije i omogućuje bolje upravljanje resursima.

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić također je ažurirala postojeći protokol, usklađen s ciljem stalnog zbrinjavanja hitnih pacijenata u velikim nesrećama i katastrofama u Republici Hrvatskoj.

Tečaj je obuhvatio simulacijske vježbe i teorijska predavanja o trijaži, hitnom zbrinjavanju i koordinaciji službi, pružajući sudionicima priliku da unaprijede svoje vještine u kriznim situacijama. Kroz zadnje dvije godine tečaj su prošli i Toni Tominić, dr. med., Dina Vladić Smolčić, dr. med., Tijana Gvozdenović, dr. med. i Jasna Dervoz, dr. med.